Recht op alimentatie
Recht op alimentatie na scheiding
Het recht op het ontvangen van alimentatie ontstaat doordat u samen een kind heeft, als uw relatie is geëindigd in een echtscheiding, scheiding van tafel en bed of ontbinding van geregistreerd partnerschap. Bij de Echtscheidingswinkel helpen we u graag met deskundig advies over alimentatie en het aanvragen ervan.
Recht op alimentatie na samenwonen
Partneralimentatie is niet verplicht als u heeft samengewoond. Zelfs niet als de relatie 20 jaar heeft geduurd en u samen kinderen heeft. De alimentatie kan dan niet worden afgedwongen. Voor kinderalimentatie is dit anders. Dit laatste kan ook verschuldigd zijn als u niet getrouwd was.
Vervalt partneralimentatie na vreemdgaan?
De ex kan zich behoorlijk misdragen hebben, zonder dat dit het recht op partneralimentatie laat vervallen. De schuldvraag aan de scheidingssituatie is niet relevant als het gaat over het wel of niet laten vervallen van de partneralimentatie. In de jurisprudentie komen wel extremen voor die dat gevolg hebben, maar dan gaat het vaak over geweld binnen het huwelijk.
Neem contact met ons op bij vragen
De Echtscheidingswinkel biedt u graag informatie over het recht op alimentatie. Onze medewerkers, bestaande uit juristen en advocaten, kunnen u vertellen wanneer u recht op alimentatie heeft, hoe u dit moet regelen, hoe lang u er eventueel recht op heeft en hoe lang u alimentatie aan uw ex-partner moet betalen. Zo weet u voor de scheiding officieel waar u aan toe bent. Heeft u interesse in onze dienstverlening? Bel naar 0800 822 4433 en maak een afspraak op ons kantoor in Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam.